Serie A

Din guide till italiensk fotboll

Italien

Italien är ett land där fotbollen är otroligt stor. Men det är också en historisk plats som en gång var centrum i det mäktiga romarriket. Om du reser runt i Italen kommer du att stöta på massor av historiska platser och sevärdheter. I huvudstaden Rom är kanske Koloseum det mest kända och välbesökta, men runt om i hela landet finns otroligt många fantastiska platser att se och upptäcka. 

Venedig, staden som har kanaler istället för vägar är verkligen något speciellt. Gillar du att resa ska du absolut ta dig hit någon gång. Jag utlovar en mycket speciell upplevelse - missa inte att testa på en gondoltur!

Gardasjön i norra Italien är ett naturskönt område dit många åker för att koppla av eller för att utöva vattensporter som till exempel surfing. Det är den största sjön i Italien och många reser hit för att relaxa, dricka gott vin och njuta av det fantastiska italienska köket.

Milano är modevärldens centrum och också en stad du inte bör missa på din rundresa i Italien. En klassisk handelsstad med anor tusentals år tillbaka i tiden gör ingen besökare besviken. Här finns både kultur, nöje och allt annat du kan begära av en europeisk storstad.

Vatkanstaten som ligger i Rom ska du inte heller missa. Det är en mycket speciell upplevelse att ströva runt i den katolska världens mittpunkt. Här bor påven (han med hatten), hans kardinaler och härifrån styrs den katolska kyrkan, som är en betydande maktfaktor i Italien och stora delar av världen.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)